zondag 2 november 2008

Nog 5,5 week...

Het blijft spannend hier hoor!
Ik bel dagelijks meerdere keren met de bank om alle zaken op een rijtje te krijgen. Het zit allemaal wat ingewikkelder inelkaar dan een gewone hypotheek, omdat we in aanmerking komen om een groot deel van de hypotheek vanuit een speciaal stimuleringsfonds van de staat Baden-Würtenberg te krijgen. En dan niet uit één pot, maar uit twee verschillende. Dat betekend dat we een groot deel van de hypotheek voor een heel gunstige rente kunnen krijgen, maar ook dat het uit drie delen bestaat (ook nog 1 van de bank zelf) en er drie aanvragen gedaan moeten worden (op zijn Duits). Gelukkig neemt de bank een groot deel van het regelwerk voor zijn rekening.

Inmiddels gaat mijn Duits er met het uur op vooruit en wordt mijn woordenschat dagelijks met een aantal soms erg curieuze woorden uitgebreid. (Förderdarlehen, Brutoverdienstbescheinigung...)

We weten nog steeds de overdrachtsdatum niet, dus daar moeten we morgen maar eens over gaan bellen. Is wel zo handig als we weten hoe lang we de vakantiewoning moeten reserveren.

Woensdag komt iemand van de verhuizers langs om het volume op te nemen en alles omtrent de verhuizing uit te leggen.

Geen opmerkingen: