vrijdag 23 februari 2007

Wat ons hier opvalt:
Biologisch is hier helemaal 'in'! Wordt je in Nederland door de meeste mensen schaapachtig aangekeken als je het over Demeter hebt, hier is het zelfs regelmatig op TV. In Nederland is Demeter iets voor de geitenwollen 'sok', hier is het een standaard voor hoge kwaliteit biologisch eten. In Überlingen, dat nauwelijks groter is dan Katwijk, zitten al minimaal 2 bio-winkels en ook in de supermarkt is volop 'bio' te krijgen; en vaak niet eens (veel) duurder dan andere produkten. Zels öko-luiers koop ik gewoon bij de super of de Schlecker (drogist).

Brengt me wel bij een puntje waar ik nog het meest aan moet wennen... het koken! In Nederland wordt wekelijks een zak met biogroen, biofruit en scharreleieren op ons aanrecht bezorgd. De inhoud daarvan bepaald wat we de hele week gaan eten en de boodschappen die daarvoor gehaald moeten worden. Nu moet ik weer helemaal zelf gaan nadenken over wat we gaan eten en vooral hoeveel ik moet kopen/koken. Neem daarbij de andere formaat pannen én elektrisch koken... dan kun je wel bedenken dat de afgelopen weken regelmatig enige stressmomenten in de keuken zijn beleefd. Als je dan ook nog bedenkt dat de never ending speurtocht naar ovenwanten nog niet ten einde is en alles moet worden gedaan met een paar dunne, gehaakt pannelapjes van 10 x 10 cm... Zelfs in de KOOKwinkel hadden ze geen ovenwanten of pannelappen van redelijk formaat...

Vol verwachting klopt mijn hart elke keer als de postbode in beeld komt. Nee, niet omdat het zo'n knappe man is, maar omdat hij wel eens een modem voor me mee zou kunnen brengen, maar tot op heden is het niet gelukt. Wel hoorden we van Mevrouw K. Dat zij nu een vast contactpersoon heeft bij de T-comwinkel. Dus er wordt gecommuniceerd. Alleen was ze uiterstverbaasd om te horen dat de aansluiting al lang werkte... zucht... Nog maar een keer uitgelegd dat de aansluiting echt het probleem niet is, maar dat we geen modem/password hebben. Dus... wordt vervolgd!

Ons zonnetje in huis, Suzanne, begint tegenwoordig al te stralen als ze haar broertje ziet. Het is erg leuk om de interactie tussen die twee te zien. Fabian is erg zorgzaam voor zijn kleine zus.Ons waterratje Fabian blijkt na 6 maanden niet te hebben gezwommen, niet meer zo waterratterig te zijn. Hij is eigenlijk best wel bang in het zwembad. We blijven het proberen en dat gaat heel makkelijk, want je kunt gewoon even een kwartiertje gaan zwemmen! We hoeven er niet eens voor naar buiten. Gewoon in je badjas, via het trappenhuis twee verdiepingen naar beneden!

Geen opmerkingen: