vrijdag 23 februari 2007

19 Februari (Rosen Montag)

Nou, weer veel te schrijven!

De Carnaval is hier goed losgebarsten! Er waren al 2 weken optochten en dergelijke, maar officieel was 'Smotziger Dunstig' ofwel Weiberfasnacht (afgelopen donderdag) het begin van Carnaval. We werden dan ook al vroeg 'gewekt' door de zogenaamde Katzenemusik, alleen waren we al wakker gemaakt door ons mopje, die tegenwoordig (bijna) doorslaapt. We vragen ons af hoe het kan dat toch nog zoveel mensen werken, omdat er zoveel georganiseerd wordt rond Fasnacht!

Zaterdag zijn we voor de 2e keer naar Überlingen gegaan, met als hoofddoel het regelen van ons modem. De mevrouw in de winkel wilde ons eerst weer wegsturen. We hadden het abonnement niet in hun winkel afgesloten, dus we moesten maar het telefoonnummer bellen. We hebben er toen maar even op gewezen dat dat toch erg moeilijk gaat zonder telefoonaansluiting... Na enig aandringen is ze toch voor ons gaan bellen. Binnen een uur hadden we de toezegging dat er een nieuw modem toegestuurd wordt! Waren we maar meteen zelf naar die winkel gegaan, want mevrouw K., de verhuurster, heeft het allemaal veel ingewikkelder gemaakt dan het is!

Zondag hebben we onszelf ondergedompeld in het Fasnachtgeweld! We zijn met de boot naar Konstanz gevaren; een tochtje van zo'n 20 minuten, naar de andere kant van de Bodensee. Helaas konden we niet veel van het uitzicht genieten, want er hing een dikke mistdeken over het meer.
In de parkeergarage aldaar, kregen we het even figuurlijk benauwd, want het CO2 alarm ging af. Nog voordat we Fabian en Suzanne uit de auto hadden gehesen om ons uit de voeten te maken, ging het gelukkig al weer uit.

We hebben bij een spaans restaurant even een hapje gegeten en wederom versteld gestaan van onze Fabian. Hij heeft liever schimmelkaas en olijven, dan frietjes! Om bij de optocht te komen hoefden we slechts de stroom mensen te volgen. Deze waren bijna allemaal verkleed.

De optocht was echt fantastisch! Samen met Fabian (lang leve de kleine kinderen!) heb ik een plaatsje helemaal vooraan kunnen bemachtigen en konden we alles van heel dichtbij zien. Er deden zo'n 70! groepen mee. Veel met band en allemaal erg mooi uitgedost. Je ziet hier heel veel Hänseles. Jongens en mannen in pakken met kappen op, helemaal bekleed met kleine viltschubben en bellen. Ook waren er heel veel "hexe"groepen. Heksen met mooie houten maskers, die de kindjes eerst een beetje bang maken en ze daarna een snoepje geven. Fabian kreeg ook onwijs veel snoepjes! Fabian was ook erg onder de indruk van alle andere monsters, trollen, harde muziek enzo. Pas het laatste half uur durfde hij een beetje te gaan staan. Hij vond het heel leuk, maar wilde toch het liefst bij mamma op schoot blijven zitten.

Na 1,5 uur vonden we het welletjes en doordat de mist terugkwam, werd het ook erg koud. Met twee slapende kinderen achter in de auto zijn we om de Untersee naar huis gereden.

's Avonds hebben we voor de tweede keer een saunaatje gedaan en na 20 minuten in de 80°C hete "oven" te hebben gezeten, waren mijn billen nog steeds koud... Waarschijnlijk heb ik wel een koudje te pakken, na al die tijd op de koude stoep te hebben gezeten! Ik heb in ieder geval behoorlijke spierpijn in mijn onderrug en bovenbenen!

Zoals jullie zien; veel te vertellen!

Vanochtend werden we om half 6 door Katzenemusik gewekt. (Nu sliep Suzanne nog wel: GAAP!) Suzanne moest vandaag naar de kinderarzt. En heeft de keuring met glans doorstaan. Kreeg ze in Nederland al het predikaat wijs en sterk, nu is ze ook nog een vrolijke en een snelle! (met een hele trotse mamma!) Ze liet even keurig zien dat ze haar voet al met gemak in haar mond kan steken en dat ze zonder moeite op haar buik kan rollen. Hihihi! En alleen bij de 2e prik moest ze even huilen. Ons lekkere meissie! En het mooie was dat de arts met mij ging overleggen of ze de prik wel moest geven, omdat Suzanne een heel klein beetje een loopneusje heeft. In Nederland voel ik me altijd een muts als ik het inenten uitstel, omdat ze snotverkouden is, of verhoging heeft!

En nu ik al zoveel over Suzanne heb verteld, ook nog maar even een Fabi-update! Ons mannetje is nu gelukkig helemaal gewend hier en kan weer heerlijk zelf spelen. Hij heeft op het moment een levendige fantasie. We hebben bijvoorbeeld muizen in het dak zitten en als je hem dan verteld dat de muizen gaan douchen als het regent, verzint hij er zelf van alles bij! Met zijn klei kan hij ook uren spelen! Toen ik hem vertelde dat er deze week geen school was, omdat juf Iris op vakantie is, had hij bedacht dat ze dan wel heel verdrietig moest zijn! Als ik hem kom ophalen bij de psz, wil hij eerst niet mee en dan wil hij elke keer alle kindjes een zoen geven!

Nou goed, nu heb ik jullie wel weer een beetje een idee gegeven wat ons hier zo bezig houdt! Tot de volgende blog maar weer, hopelijk gepost vanaf de Bergstrasse! Tjüssli!

Geen opmerkingen: