dinsdag 28 oktober 2008

Grote stappen, grotere sprongen

We zijn 3 dagen naar Duitsland geweest en hebben daar 7 huizen bekeken. De keuze over de bovenste twee van ons favorietenlijstje was niet al te makkelijk. Het ene huis waren we allebei helemaal verliefd op en lag wat verder van het meer, het andere was ook erg mooi en ligt in de gemeente waar we het liefst willen wonen. We hebben toch besloten dat we dan liever in Mülhofen willen wonen, dus we hebben nu een bod uitgebracht en wachten op een telefoontje van de makelaar.

In Nederland is het kopen van een huis ook geen alledaagse bezigheid, maar zo in Duitsland is het ook even aftasten wat de volgende stap is die van je verwacht wordt. Doe je in hun ogen niks raars of zo? Maar goed, de balletjes rollen en we hebben nog een hele mooie tweede keus achter de hand. Wel weer lekker spannend allemaal.

Het was wel weer een aparte ervaring om in Uhldingen te zijn. Zeker omdat we in het eerste kwartier dat we ons na aankomst buiten de vakantiewoning begaven, al een bekende tegenkwamen en met een haast overweldigend enthousiasme begroet werden. Ook op de Waldkindergarten werden we uitermate hartelijk ontvangen. We zijn ook nog bij meneer en mevrouw F. langsgeweest, onze buren vorig jaar en vooral meneer F. begon helemaal te stralen in het vooruitzicht dat hij Fabian weer vaker zou gaan zien. Martijn is al weer uitgenodigd om volgende zomer mee te gaan zeilen op de Bodensee!

Het zou wel erg leuk zijn als het allemaal doorgaat, want ook Suus kan dan al een ochtend in de week naar de Waldkindergarten. Ze hebben nu ook een speciale dreumesgroep.

Volgende week komen de verhuizers langs om een kijkje te nemen hoeveel spullen we hebben.

Geen opmerkingen: