maandag 12 januari 2009

ritme vinden.


Het leven begint hier sinds vandaag weer enigzins normaal te worden. Fabian heeft zijn eerste waldkindergarten-dag erop zitten en heeft het reuze naar zijn zin gehad. Hij klaagde wel dat hij niet met een paar kindjes had mogen meespelen, maar ja, voor hem is het misschien nog wel enigzins bekend terrein, maar voor de andere kinderen is het redelijk gek, een nieuw jongetje dat ook nog een gekke andere taal spreekt... Het went denk ik snel genoeg. Ondertussen floepen er weer steeds meer duitse woorden tuusendoor en vliegen de verhalen over Piratenschepen en takelwagens, bomen tjakken en andere stoere bos-taal je om de oren. We krijgen ons stoere bosmannetje binnen de kortste keren weer terug!



Het is wel vroeg dat hij moet beginnen, kwart voor acht, maar aan de andere kant is het ook fijn. Je bent om acht uur thuis, aangekleed en ontbijt achter de kiezen, klaar om met de dag te beginnen. En omdat ik hem pas om kwart voor 1 hoef op te halen is de ochtend lekker lang.

Suus gaat morgen naar juffie Iris, al was ze het liefst al vanochtend met Fabi het bos in getrokken (BRULLEN!)Hier nog een paar mooie uitspraken.

Van Suus:
'Guggetje' (Ruggetje)
'Gukguk' (Augurk) helaas zegt ze nu al agurk... Gukguk was zo leuk! Eerst was een gukguk trouwens een 'visje', want mamma ging ze toch uit de pot 'VISSEN' (je begrijpt het, ze is nogal dol op gukguks)
En een pippetje is helaas nu ook een kippetje geworden...

Van Fabian:
'Stampabiel' (afstandsbedieing)
en de 'Sorry-kong' was er ook weer even. (Entschuldigung, zie blog van 17 nov 2007)

Geen opmerkingen: