maandag 16 april 2007

Paashaas komt ook in Duitsland.

Iets later dan verwacht, hier een volgende 'post'!

We hebben de paasdagen aardig doorstaan, alleen Fabian was wederom een paar daagjes ziek en afgelopen week had Suzanne een fixe verkoudheid te pakken.

We hebben onze eerste logees mogen ontvangen en dat was erg gezellig. Fabian is weer mateloos verwend en moest drie dagen afkikken van alle aandacht die hij kreeg! Ik heb Sven en Regina Meersburg laten zien, terwijl Tijn bij Fabian bleef en 's avonds hebben we het BBQ seizoen vroegtijdig ingeluid.






Zondag ging het al weer stukken beter met Fabian en zijn we de dag begonnen met paaseieren zoeken op de binnenplaats. Een groot feest! En ik dacht: laat ik er maar niet te veel verstoppen, want hij is het vast zo zat, maar ik had er wel 2x zo veel kunnen verstoppen!







Na het paasontbijt zijn we naar de Apenberg gegaan. Dat is 10 minuten rijden van hier. Een berg met zo'n 60 apen, die je popcorn kunt voeren. Een groot avontuur voor ons mannetje natuurlijk. Er zaten ook een stuk of 10 broedende paren ooievaars. 's Avonds zijn we hier in het dorp heerlijk gaan uiteten en had Fabian chance met een meisje.




Maandag ochtend zijn onze gasten weer vertrokken en hebben we de rest van de dag heerlijk rustig aan gedaan.

Verders was het de hele week super mooi weer en liepen de temperaturen in de loop van de week en in het weekend op tot zo'n 25 graden. En omdat Fabian Zo goed op het potje plast, geven we hem af en toe een klein kadootje. Alleen wilde we hem heel graag een loopfietsje geven en duurt het nog zo lang tot aan zijn verjaardag, dus heeft hij dit keer een fiets 'verdient'!

Afgelopen zondag zijn we voor het eerst sinds een maand weer met Fabian gaan zwemmen. Even leek het erop dat hij zijn watervrees opnieuw moest bedwingen, maar toen pappa een bommetje had gemaakt, was alle vrees als sneeuw voor de zon verdwenen en was hij er het liefst achteraan gesprongen om ook een bommetje te maken.

Vandaag hadden we voor het eerst Waldgruppe. 5 keer komen ouders (moeders) met hun 2 jarige bij elkaar in het bos om het voorjaar te beleven. Het lijkt hier al meer op zomer, maar dat mocht de pret niet drukken. Er moest een sofa van takken gemaakt worden, we hebben twee hangers van plakjes hout gemaakt en met kleine zaagjes en handboortjes kon druk geklust worden.

Suzanne is inmiddels erg bedreven in het omrollen: beide kanten op en weer terug naar haar rug. Ook probeert ze op handen en knieen te gaan zitten, of soms wel op handen en voeten! Haar geworstel wordt ondersteund met het nofige gesteun, gekreun en gehijg en al doende gaat ze de halve kamer door. Eten gaat ook nog steeds lekker en we zijn de borstvoeding langzaam aan aan het vervangen door de fles, want dametje blijft er plezier aan beleven om mij te bijten. Bovendien wil de melk nog steeds niet goed toeschieten.
Eerst lekker broccoli-lollies eten en dan nog even op de vingers sabbelen. Heerlijk!

Morgen nog een dagje van het warme weer genieten en dan schijnt het weer wat koeler te worden. Voor de nachten is dat wel fijn, want het wordt erg warm onder het dak; waar wij slapen.

Fabian is trouwens weer koning an de zandbak, want ik heb op internet gevonden dat deze soort (solitaire)bijen niet kan steken, want ze komen niet door de huid heen!



Geen opmerkingen: