maandag 23 april 2007

Grote stappen voor een kleine man en 'zaken'dineetje bruut verstoord!

Eerst maar met het grootste nieuws beginnen! (nee ik ben niet zwanger!) Fabian is vrijdag voor het eerst zonder luier naar school geweest en heeft daar netjes op de WC geplast! Hij had thuis al een paar dagen geen luier meer aan gehad als hij uit bed was en dat ging prima, dus leek het me een goeie om het op school ook door te zetten. Ik heb uitvoerig met hem geowfend wat hij tegen juf Iris moet zeggen als hij moet plassen ("Pipi machen") en het mannetje heeft het super gedaan! We zijn apetrots!
En het volgende grote nieuwsitem is dat hij sinds gisteren middag in het grote bed slaapt! Hij is er vannacht 1x uitgevallen en daarna ging dat goed. Nu moeten we bij terugkomst een bed voor hem gaan regelen, want op het botenpad hebben we dan nog geen bed voor hem!

Verders is ons dineetje met Martijn's werk guwelijk in het water gevallen. We hadden Lara, de babysitter, ruim op tijd laten komen, zodat de kinderen nog even aan haar konden wennen. We moesten om half 8 aanwezig zijn, dus moest Lara de kinderen ook in bed leggen. Het was echt weer best wel spannend om de kinderen bij een vreemde achter te laten! Het etentje vond plaats in een restaurant een half uur rijden hiervandaan. We zaten net een tijdje lekker met collega's te kletsen, toen ik even de telefoon wilde checken. Die bleek het helemaal niet te doen en Tijn deed ook nog iets waardoor hij pas weer gebruikt kon worden als je de pincode intoetste... Dus dan maar even met de mobiel van een collega bellen om te zeggen dat onze mobiel het niet deed. Het eerste dat ik hoorde toen er opgenomen werd, was een krijsende Suzanne. Lara vertelde enigzins in paniek dat ze Suzanne met geen mogelijkheid weer stil kreeg en dat Fabian ook nog niet op bed lag. Ik schrok zo van Suzannes gekrijs dat ik direct naar huis wilde. Martijn besloot ook mee te komen en ik wist niet hoe snel we thuis moesten komen. De gekste verhalen spoken dan door je hoofd.

Toen we eindelijk thuis waren was Suzanne al iets kalmer maar nog hevig over stuur en Fabian was nog vrolijk rond aan het huppelen. Er was duidelijk iets niet helemaal lekker met ons meissie. Lara zei dat ze dacht dat ze misschien tandjes kreeg, want ze was zo op de achterkant van een tandeborstel aan het kluiven en elke keer als ze werd neergelegd ging ze weer huilen. Na een paracetamolletje en ruim een half uur later werd ons meissie pas rustig en is ze uitgeput in slaap gevallen.

We hebben Lara Fabian nog in bed laten leggen, want die wilde zo graag dat Lara nog een verhaaltje voorlas en om haar ook een beetje het gevoel te geven dat we nog wel vertrouwen in haar hadden. We gingen er van uit dat het aan Suzanne lag en niet aan haar... Nou ja, Suzanne heeft er nu dus een tand bij en Lara komt Zaterdag weer oppassen, zodat we eindelijk eens een avondje met zijn tweetjes weg kunnen...

Geen opmerkingen: