donderdag 5 oktober 2023

Bretonse Augustus

Bretagne blijft verbazen. We hebben twee weken in Augustus, de kinderen willen niet meer mee op vakantie. Daarom nog maar een keer Bretagne, 1 week naar Lorient, alwaar we wederom het festival Interkeltique bezoeken en een 1 week in de rustige omgeving van St Brieuc.

Auxerre

Op de weg naar Bretagne, maken we een stop in Auxerre, alwaar een zomers onweersbuitje voor afkoeling zorgt. De volgende dag rijden we naar Lorient, want we hebben kaartjes voor het concert van Usher Island. Die reisdag, op de zaterdag, wat bleek een zwarte zaterdag te zijn, was helaas een slechte keus. Wat een drukte ! Alle fransen gaan tegelijk op vakantie op de zaterdag, en ook naar Bretagne. We wilden een tussenstop maken, na 3 overovervolle parkeerplaatsen, besloten we de snelweg te verlaten en hebben we geluncht op een parkeerplaats van een supermarkt.


Sylvain Barou en Roland Conq

De week Lorient plas festival was wederom weer super. Wat een leuk festival, super muziek, heerlijk eten en een supergezellige festivalsfeertje. Usher Island, Sylvain Barou, Breabach ......

Cote d'armor

De week daarna zijn we twee uurtjes naar 't noorden gereden en zaten we we in een verbouwde aanbouw van een Bretonse hof boederij. De eigenaren waren heel lief en spendeerden veel tijd aan hun tuin. We zaten in buurt van St Brieuc aan de Bretonse noordkust; cote d'armor. 

Plage Bonaparte

Mooie wandelingen langs de zee en tussenstopstop in pittoresque bad plaatsjes. De kust is hier behoorlijk ruig, met kliffen van 30 a 40 meter.

WoW

Cap Frehel

Een uitstap richtig naar 't westen gemaakt richting cap de Frehel, waar duidelijk toerististischer is/wordt. 

Streetart in St Brieuc

Smile 😉

We hadden nog een leuke verrassing in petto, want op onze laatste dag had de stad Guingamp hun zomerfestival en wie speelde aldaar; Lunasa en dit keer met Kevin Crawford. Mattie had nog een meet&greet met hem.











Geen opmerkingen: