maandag 27 april 2015

Kourou

Na een weekje Kourou is de jetlag verdwenen, de airco hoeft niet meer zo lang aan ..... Onze satelliet, Sentinel-2A is aangekomen met de Antonov, getransporteerd naar de voorbereidings cleanroom (S5), aangesloten en zaterdag weer helemaal (succesvol) doorgetest. Deze week testen we nog of het optische instrument nog helemaal lichtdicht is en wordt de uitlijning van de satelliet nog op de micrometer helemaal opgemeten. Daarna volgen nog een paar korte tests.
Gisteren was er een Ariane 5 lancering met 2 satellieten; Thor 7 & Sciral 2. Toch behoorlijk indrukwekkend om dat live mee te maken. Met een paar collega's zijn we hier de hoogste heuvel beklommen; La Montagne des Singes of ook wel apenberg. Bovenop staat een overdekte uitkijkpost. Gelukkig overdekt want 't kan hier gruwelijk hard regenen. Het is op dit moment regenseizoen en het regent dan hier ook ieder dag. 2 foto's van de V222 lancering (het was behoorlijk heiig, maar de raket is op de foto te zien):
en het rookspoor:
Overigens hebben tijdens de wandeling hebben 1 aap in een flits gezien, en een heleboel apen gehoord. Ze zijn behoorlijk schuw.

Geen opmerkingen: